Club NYX
Club NYX

Plastic rietjes zuigen! 

August 2018

Of je ‘m nou in je gin tonic of je coca cola stopt: rietjes worden non stop gebruikt. Dat neemt ook aardig wat nadelen met zich mee. DUS kappen we met de plastic rietjes en stappen we over op milieuvriendelijke rietjes. Waarom?

In Nederland gebruiken we naar schatting 8 miljoen rietjes per dag. In Europa minimaal 36.4 miljard per jaar! Dit zorgt voor veel plastic vervuiling in de zee. Indirect hebben wij daar op lange termijn ook last van. Het plastic wat in de zee terecht komt valt uit elkaar in kleine stukjes door: verwering, zonlicht en golfslag. Wetenschappelijk bewijs en publicaties in toonaangevende wetenschappelijke magazines stapelen zich op: chemicaliën in plastic kunnen kanker, hartfalen, Alzheimer, dementie, Parkinson, artritis en onvruchtbaarheid veroorzaken en zelfs ongeboren baby’s in de baarmoeder beschadigen.

Zegt genoeg toch? Daarom gebruiken wij vanaf vandaag alleen nog rietjes van “Straw by Straw”. Deze rietjes zijn 100% biologisch afbreekbaar dus als het in de natuur terechtkomt: wordt het afgebroken door moeder natuur zelf. Het dient als het ware als voeding voor de aarde. We verkopen de rietjes voor 0,20 per stuk bij een drankje en doneren het volledige bedrag aan het Plastic Soup Foundation. Zo help JIJ indirect ook een beetje als je een rietje koopt. 

LOVE, NYX

Red de schildpad.